VERTAALAMBITIES

Tips voor beginnende vertalers

Een voorwoord

Op het moment dat ik als freelance vertaalster begon, zat ik met heel wat vragen. Waarin moet ik me specialiseren? Welke verzekeringen moet ik afsluiten? Hoe kan ik klanten werven?

Tijdens mijn opleiding aan de UGent had ik vooral leren vertalen en nee zeggen tegen lage tarieven. Ik studeerde met een goed gevulde rugzak af, maar zodra ik me als ondernemer inschreef, was ik toch wat verloren. Je stapt namelijk een heel nieuwe wereld binnen zodra je voor jezelf begint te werken.

Daarom besloot ik een blog bij te houden waarop ik al mijn persoonlijke ervaringen, maar ook die van andere vertalers bundel om beginnende vertalers beter op weg te helpen.

Het is niet de bedoeling dat ik de zoveelste Tess Whitty word en de ene tip na de andere lanceer om je bedrijf te laten groeien. Mijn focus ligt anders.

Terwijl Tess gevestigde vertalers helpt om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen, wil ik beginners helpen om niveau 1, hooguit niveau 2 te bereiken, op een gezonde, positieve manier.

Ik ga niet in op marketingstrategieën, de ideale website of de voor- en nadelen van ‘warm calls’ – ik moet dat namelijk zelf nog uitvogelen. Ik beperk me uitsluitend tot de vragen die ik als starter had en die jij misschien ook hebt. En specialisaties. Ik ga heel veel vertalers aan het woord laten over hun specialisatie.

Vertaalambities heeft nu ook zijn eigen Facebookpagina!
Volg ons om op de hoogte te blijven van de nieuwste tips.

Zoals je ziet is deze pagina nog volop onder constructie. Er ontbreekt nog heel wat informatie, sommige links staan verkeerd en ik moet de blogs ook nog actualiseren, maar elke dag opnieuw streef ik ernaar je een betere ervaring te bieden.

Mijn tips voor startende vertalers

Handig georganiseerd per categorie

Heb je vragen?

Ik denk graag met je mee.

Scroll naar boven