6+ Facebookgroepen waar je als vertaler absoluut lid van moet worden

Wie kan er jou als beginnend vertaler beter helpen dan een leuke bende andere vertalers? Juist, niemand. Op Facebook vind je dan ook talloze vertalersgroepen waarin geroddeld, gelachen en geklaagd wordt, maar waar vooral tips worden gedeeld en soms al eens een opdracht wordt aangeboden.

Een greep uit mijn favoriete groepen

GentVertaalt: een groep die oorspronkelijk vertalers in Gent bijeenbracht, maar ondertussen geliefd is bij vertalers over heel België en Nederland. De beheerders organiseren ook een maandelijkse netwerkavond en een jaarlijkse vertaalconferentie, beide in Gent.

Vertalerskoffiehoek: deze groep richt zich in de eerste plaats tot Nederlandse vertalers, al zijn Belgen ook meer dan welkom.

Things Translators Never Say: word lid van deze groep als je eens goed wilt lachen met allerlei vertaalflaters en gekke klanten.

Marketing for Translators and Interpreters: zoals de naam al verklapt, ligt de focus hier op marketing. Elke week krijgen leden de kans om tips te delen en feedback te vragen op hun eigen ideeën.

GDPR for Translators: raak je er helemaal niet aan uit wat de Europese Unie van je verwacht in het kader van de AVG? Stel je vragen in deze groep.

• Speaking Dolphins: een groep waarin je vrij kunt vragen of een bepaald vertaalbureau aan of af te raden is. De groep is geheim. Je vindt hem dus niet via de zoekfunctie, maar moet via via uitgenodigd worden.

Daarnaast bestaan er nog honderden andere Facebookgroepen. In de groep ‘Marketing for Translators and Interpreters’ vind je bij bestanden een uitgebreid overzicht (_fb_groups_v16) per taal en per soort groep. Afhankelijk van jouw specialisatie, kun je er dan voor kiezen om lid te worden van enkele juridische, medische of technische groepen.

Ten slotte bestaan er ook groepen voor specifieke software. Wie bijvoorbeeld Dragon Naturally Speaking gebruikt, kan terecht bij de Facebookgroep ‘Dragon NaturallySpeaking Voice Recognition Users‘ en wie meer wil weten over MemoQ, kan zijn vragen in de groep ‘MemoQ Users‘ stellen.

Geef een reactie

Scroll to top
%d bloggers liken dit: