Hoe ik mijn budget opstel

Een nieuw jaar is aangebroken en dan is het natuurlijk een must om het vorige jaar te evalueren. Dan denken we terug aan de vele mooie momenten, de moeilijke momenten en, in het geval van ons bedrijf, de cijfers.

Want allemaal zijn we natuurlijk reuze benieuwd naar hoeveel we verdiend hebben, hoeveel we uitgegeven hebben en hoeveel belastingen en sociale bijdragen we uiteindelijk moeten betalen.

Hebben we onze doelen behaald? Kunnen we een mooie bonus op onze spaarrekening overschrijven of betalen we ons wederom blauw aan belastingen?

Zodra we dan het oude hebben afgesloten, kijken we uit naar het nieuwe. Hoeveel wil ik dit jaar verdienen? Hoeveel ben ik bereid te investeren? Wat heb ik absoluut nodig en waar kan ik me echt plezier mee doen?

We denken met andere woorden na over ons budget voor het volgende jaar.

Het lijkt wel een verplichting, want iedereen doet het tenslotte, maar als starter die nog maar één jaar fulltime heeft gewerkt, vind ik het toch heel moeilijk. Ik weet nog niet goed in welke mate mijn jaarinkomen stabiel is en of het dus redelijk is om van dezelfde bedragen uit te gaan bij mijn budget.

Maar stel dat ik in 2020 evenveel verdien, hoe stel ik dan mijn budget op?

In tegenstelling tot velen, die hun budget eind december opstellen, stel ik het maar eind januari op, wanneer ik alle cijfers van mijn boekhoudster heb. Ik weet namelijk nog niet goed hoeveel belastingen ik precies moet  betalen, dus het is nog even wachten op mijn eindbalans.

Wanneer ik uiteindelijk alle cijfers heb ontvangen, vat ik mijn volledige jaar samen. Ik stel een lijstje op met de volgende bedragen:

Omzet

• Omzet incl. btw
• Btw
• Omzet excl. btw

Kosten

• Belastingen
• Sociale bijdragen
• Pensioensparen
• Totaal kosten

Winst

• Belastbaar netto-inkomen
• Netto-inkomen / winst

Vervolgens bekijk ik mijn kosten meer in detail. Daarbij maak ik een onderscheid tussen jaarlijks terugkerende kosten (abonnementen) en eenmalige kosten. Denk aan software, opleiding, boeken, je website, marketing, netwerken, boekhouding enz.

Zodra ik alle cijfers naast elkaar heb, kan ik beginnen evalueren.

• Was mijn netto-inkomen hoog genoeg? Indien niet, heeft dat te maken met de vele uitgaven of heb ik gewoon te weinig verdiend?

• Zijn de jaarlijks terugkerende kosten redelijk? Met andere woorden, compenseert je tarief deze vaste kosten?

• Zijn er categorieën waarin je naar jouw gevoel te weinig geïnvesteerd hebt? Ik merk bijvoorbeeld dat ik te weinig in lectuur geïnvesteerd heb. Ik zou vaker over mijn specialisaties moeten lezen.

• En dan natuurlijk de allergrootste vraag: ga ik volgend jaar evenveel investeren, meer of minder? Welk budget ken ik toe per categorie?

Ik vind het eigenlijk wel spannend om voor de eerste keer een budget op te stellen. Het geeft me enerzijds heel veel positieve moed voor de toekomst, maar tegelijkertijd maakt het me wat zenuwachtig. Ga ik wel evenveel verdienen als vorig jaar?

Ik hoop het. En als het niet zo is, dan beschouw ik dit jaar als een kanteljaar waarin ik de nodige investeringen heb gemaakt voor een krachtig 2021.

Op een prachtig 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven