5 leuke alternatieven voor de traditionele kerstkaartjes

December nadert met rasse schreden en dat betekent natuurlijk maar één ding: het is bijna kerst! Een tijd om stil te staan bij alle positieve dingen dit jaar (want ondanks het coronavirus heb je ongetwijfeld toch een paar mooie momenten beleefd) en om je familie nog eens extra hard te tonen hoeveel ze voor je betekent.

Voor ondernemers is Kerstmis ook de ideale gelegenheid om je klanten te danken voor hun onmisbare steun het voorbije jaar en, waarom niet, een beetje aan marketing te doen. Want we moeten het toegeven: kerstkaartjes zijn een goede manier om je onderneming nog eens extra in de kijker te zetten.

Maar hoe zorg je ervoor dat je eruit springt tussen al die andere ondernemingen die ook kerstkaartjes besluiten te versturen? Hier zijn vijf leuke alternatieven op de traditionele kerstkaartjes die je klant niet snel zal vergeten.

Maak een video

Als je je klant graag persoonlijk wil bedanken, is een video altijd een goed idee. Zet je in een rustige ruimte met een warme achtergrond, trek een vrolijke kersttrui aan en vertel je klant waarom hij jouw jaar zo speciaal gemaakt heeft. Wedden dat hij dit niet snel zal vergeten? Bovendien hoef je met een video geen schrik te hebben dat je boodschap verloren gaat tussen de post. Een echte aanrader dus!

Geef unieke kerstboomversiering

Kerstboomversiering heeft een bijzonder plekje in het hart van heel wat Belgen. Het is ook een mooie kans om op te vallen. Laat een leuke kerstbal ontwerpen of plaats een persoonlijke boodschap op een engel, boom, ster, wolk of ander beeldje. Doordat dit cadeau zo ongewoon is, is de kans groot dat je klant je versiering met veel zorg ophangt.

Ontwerp een bijzondere adventskalender

Elk jaar opnieuw tellen duizenden gezinnen af tot Kerstmis met een adventskalender. Maar wat als ze dit jaar met jouw kalender aftelden? Zeker als je kleine producten verkoopt, is dit een leuke manier om je klant nog eens extra in de bloemetjes te zetten en ondertussen je klantenrelatie te versterken.

Stuur een plantje op

Wist je dat je tegenwoordig ook kaartjes kunt opsturen die uitbloeien tot een fleurige plant? Deze kaartjes zijn gemaakt van zogenaamd groeipapier of bloeipapier en zitten vol zaadjes. Je klant hoeft het papier enkel nat te maken, 1 cm diep onder de grond te steken en te genieten van het eindresultaat. Als dat geen leuke manier is om kerst op een ecologische en vooral onvergetelijke manier te vieren!

Steun een lokale artiest

Wil je toch gewoon een kaartje opsturen? Ga dan zeker eens te luister bij een lokale artiest. Hij kan speciaal voor jou een persoonlijke kaart ontwerpen. Een kaart die de vele kerstbomen en sterren op de traditionele kerstkaartjes ongetwijfeld het nakijken geeft. Bovendien steun je zo een lokale ondernemer en dat mag wel in deze tijden.

Wil je je kerstwensen graag in meerdere talen versturen?

Wij helpen je graag met je vertaling.

Scroll naar boven